Bread Pudding


tadi malem, di setor adekku..4 bungkus Roti tawar….kelebihan belanja ! aku liat exp datenya hari ini…hm besok pagi aja..,  tadinya pengen bikin canape pagi2..terus sibuk baca milis lupaaa…siang baru keingetan, “Roti” kuuuu..

browsing sejenak, dapet resep dari “Joyofbaking.com” ……taraaaaaaa..

Bread Pudding allready

Bread Pudding:

8 – 10 cups of bread cubes, cut into bite sized pieces

Note:  Breads to use – French, Broiche, Challah, Croissant, Italian, and/or Panettone. The bread can be fresh or stale and crusts can be left on or removed. You can also use day old scones.

Fruit: (Optional)

1 large peeled and cored apple, diced

1 cup sultanas (raisins)

Custard:

4 large eggs

1 cup (200 grams) granulated white sugar

1 1 /2 teaspoons pure vanilla extract

1/2 teaspoon ground cinnamon

4 tablespoons (57 grams) unsalted butter, melted and cooled

4 cups (960 ml) of either half & half cream (10-18% butterfat), milk, light cream (18-30% butterfat) or a combination thereof

yang Ori dari Joy of Baking

Read more: http://www.joyofbaking.com/BreadPudding.html#ixzz1M1pYStVK

nah gambar yang ini adalah sedang akan di oven..pakai technique “Au Bain Marie” …(baca : O bang Mari……..mari sini…mari sini…! )

before bake

Ada yang tau…….pasti tau lah.., tehnik yang dipakai untuk masak Pudding Caramel, Klapertaart, orang Perancis juga  kalo nge “Tim” …selalu bilang “au Bain Marie”…..tehnik memasak/pengovenan dengan cara bikin “Bath Air” , masukkan ke oven, biarkan panas, hampir “very Hot” …masukkin deh loyang nya ke dalam bath  nya…baru di di bake…

catatan : saya teh kurang suka kayu manis…harusnya pake serbuk kayu manis, tapi karena hal – hal lain…plung plung plung, yang masuk patahan kering kayu manisnya….Nakal yaa…!!

♣ Kirim ahhh ke tante Simatupang… ♣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s