Balakutak Cumi Hideung


13407214_10207972534885289_4179451852848138637_n

  • Balakutak Cumi hideung

    Nu utama :
    satengah kilo Cumi anu seger
    Potongan, mastakana(hulu) sing atos-atos bilih tingta na kapejet

    Bungbuna :
    5 bawang bereum (siksikkan nya)
    1 bawang bodas pekprek
    1 sereh
    Sajempol laja (jempol nu alitnya)
    Sajempol jahe (di siksik)
    3 Cabe hejo ageung di siksik oge
    2 tomat, potong kotak
    Satengah sendok enteh saos tiram
    Satengah sendok enteh kecap inggris
    1 mangkok cai (ulah nganggo sisiuk kamar mandi)
    Uyah jeung gula
    minyak sakeudik (punten minyakna nganggo jalantah tilas hayam goreng bungbu koneng)

    Carana kieu :
    Tumiskeun bungbuna..sadaya sagebruseun ..teras lebetkeun cai..muntos asak nembe cumina..ulah lami teuing bilih cumina janten rasa ban radial
    Mangga dicobian… Maaf bila salah bahasa sunda..saya hanya ngebanyol ala sunda
    #resepsunda #bahasasunda #masakan#seafoods #kamussunda #jawabarat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s